<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7627726895001401848\x26blogName\x3dSyiraMOY\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://membebelmaknenek.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://membebelmaknenek.blogspot.com/\x26vt\x3d2333203169671218931', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
JazmalHardi'sWife
FOREVERLOVE


Hi everyone ! Enjoy it :*

Photobucket


babybabybaby oooo ~
31.12.11


Hi all . Hari ni last day 2011 ryte ? Wahh bnyk kenangan pahit dgn kenangan manis . Masuk esok , dah setahun lebih arwah pergi tinggalkan Syira . Die mengidap barah otak . Die segala-2 nye bg Syira tau . Tapi die dah takde , Syira ingat lagi tiap-2 New Year kami mesti sambut , daripade Syira kemetot sampai lah tahun lps . Tapi Syira tahu , Allah lagi sayangkan die . Allah sayangkan orang baik-2 kan ? Arwah ni baik tau , baik sgt-2 , tersgt-2 baik lah katekan . Betul Syira tak tipu . Syira ingat lagi dulu mase die ade , die pesan dkt Syira , suruh jage perangai , jgn asyik nangis , die syg Syira , mcm-2 la . Mase tu Syira pelik , knp die tibe-2 ckp mcm tu . Esok nye , hari last sblm die pergi , die kate die kat hosp , mase Syira pegi tgk die , Syira rase nak menangis je . Kalau barah otak kan rambut gugur , muke pucat , cengkung , kan kan kan ? Mcm tu lah happen dekat Abang Wan . Name arwah tu Wan :') . Mase tu rase nak jatuh je , tp Syira tahan . Adik syg Abang Wan sgt-2 :'( . Esok nye , bile bangun , Syira dpt call abg Syira dah takde . Mase tu rase nak gugur jantung Syira , rase nak tercabut je , Syira terus terdiam , then Syira nangis . Nangis sepuas-2 nye , Lps tu Syira call abg Syira Azim tu , Syira bgtahu die , die suruh sabar . Lps arwah pegi , hidup Syira tak tentu arah . Mkn ape semue tak . Tapi kwn-2 Syira support Syira , dieorg ckp Allah lagi sygkan die , Syira pun ikut ckp diorg . Skrg setiap kali ap-2 je , Syira mesti ingat die , bile Syira nangis , Syira ingat Syira ngadu kat die siape yg buad Syira nangis , kalau die nak suruh Syira stop nangis pun , die mesti ckp ee tak comel la nangis , hidung merah mcm badut :')  kalau Syira happy dgn kwn-2 , Syira ingat time Syira happy dgn abg Syira tu . Skrg die dah takde , td Syira nangis pun , Syira ingat die . Dielah abang yg paling Syira syg . ADIKK SYGGGG ABGG WANN GEGILEEE ! Rindu :'(
 Btw panjang kan ? hee . Lepas ni tahun 2012 menjelma . Tahun baru azam baru :) Azam Syira 2011 nak tahu tak ? Haa , azam nye Syira akan bersihkan kubur arwah . So dah terlaksana :) Setiap kali balik asrama , Syira gi bersihkan tau . Syira taknak kubur arwah kotor :') . Azam 2012 ? Haa tuu rahsie dulu , kene terlaksane bru bgtahu , so hujung tahun Syira bgtahu kayy ^^ . 2012 ? SPM ! Fokus Spm tahun ni .
Boyfriend ? Syira syg die :') Syg sgt-2 :)
Bile gaduh , kalau boleh Syira nak beralah je lepas ni . Mungkin tu yg terbaik utk Syira dgn die :)

writtern @3:46 PM

S for Syira :P
28.12.11

hi all . sihat ? syira sihat jea :)
haih , cuti sch dah nak habis dah kan? cuti tahun ni mmg membosan kan . sch lagi lah , syira da menyampah nak tgk tahu tak . nth laa . tetibe jee , malas nak pegi sch dah :(
hm , rase mcm nak main piano pulak dah skrg ni , tp tak reti pun . hihi .
Btw , td syira dga lagu kiss the rain aww . bestt , nak nangis pun ade , hihi :P
Neyy lirik die <3

I often close my eyes
And I can see you smile
You reach out for my hand
And I'm woken from my dream
Although your heart is mine
It's hollow inside
I never had your love
And I never will

And every night
I lie awake
Thinking maybe you love me
Like I've always loved you
But how can you love me
Like I loved you when
You can't even look me straight in my eyes

I've never felt this way
To be so in love
To have someone there
Yet feel so alone
Aren't you supposed to be
The one to wipe my tears
The on to say that you would never leave

The waters calm and still
My reflection is there
I see you holding me
But then you disappear
All that is left of you
Is a memory
On that only, exists in my dreams

I don't know what hurts you
But I can feel it too
And it just hurts so much
To know that I can't do a thing
And deep down in my heart
Somehow I just know
That no matter what
I'll always love you

writtern @3:27 PM

ku katakan dengan indah :)
26.12.11

Hi all . hehe . Syira baru je balik dari bercuti . Nak tahu tak Syira pegi mane ? Mule-2 Penang , then terus cari hotel . Then terus makanmakan . Lepas makan , kiteorg pegi Bukit bendera , dalame tak pergi sane ohh . rindu bangettt . malam tuh kiteorg pegi pesta penang , best ohh tapi sesak lahh , ramai sgt org . haih , rase nak halau jee diorg , haha . pagi esok nye , awal-2 kami bangun , pegi makan , then pegi hosp , Syira pegi checkup . Syira dah semakin pulih , hihi . syira tak tipu lah , syira mmg ad sakit pun :') yg tahu segelintir org je , yg tahu hal-2 syira jee tahu syira sakit ap . lepas gi hosp , kiteorg pergi perlis , haha jauh tak ? sampai je sane , terus syira beli air , penad ohh  , haha . lepas tuh terus gi kedah , kedah boleh laa , takde lah mendap sgt . lepas tuuu singgah kelantan , mak syira beli mcm-2 . fuhh , rambang mate betui mak syira ni , haha . lepas pegi kelantan , terus kiteorg patah balik gi penang , makk aii , kebas muntot ohh , haih . sampai je penang , kami pegi museum toy , mcm-2 patung ade ohh , yg syira minat pun ade , barbie , chuckie , superman , spiderman , batman , mcm-2 lah . omeyy gile ohh , rase nak amik semue tuh na bwk balik jee , haha . lps tuh terus balik ipoh , non stop kan drive ? haha . lain kali nak pegi mcm ni lah . tapi , happy-2 syira pegi jln-2 neyy , act syira tade mood ohh , mkn pun mane ade bnyk sgt , dah tak lalu . sbb sidia . Hm . syira dgn die okay je . break up ? hm nth la , syira tana break dgn die lah :'( . Let him go ? Oh no , syira tanak lepaskan die tahu . syira syg die , tapi syira tatahu na ckp mcm mne dah na bg die betul-2 pcye yg syira syg die . haih .


#I have to be strong. Ya Allah, give me strength to face all these .

writtern @2:41 PM

buah hati :')
23.12.11

Hi all , harini awal kan Syira update blog : /
Skrg jam menunjukkan pukul 4.32 a.m and Syira still tak mengantuk lg . Lgpun td Syira nangis . Nangis smpai skrg :'( Entah la , td kecik hati Syira bile Rais ckp pui dekat Syira . Syira pun tatahu ape lagi salah Syira . Syira mmg lah ckp Syira nak sidai kain tp lps tuh mmg ta txt die terus , lgpun die pegi main snooker . Syira taknak lah kacau . Tp die ckp pui kt Syira . Terus Syira nangis . Hm , btw td lps gaduh , Syira tgk balik IM FB kiteorg yg lame-2 , rase nak gelak pun ade , rase nak nangis lg pun ade .




Haa yg nie mase kiteorg kawan dulu , die ni baik tau . Mase tuh kiteorg masing-2 ckp psl bear sendiri . Time tuh Syira happy oh dpt kwn mcm die . Tapi kan korang , mase mule-2 kiteorg kwn tuh , die ade buad status die mule suke kan seseorang , mase tuh mmg Syira ta pickup lagi yg die tujukan kat Syira . Then Syira comment untunglerr awek tuh . Then die kate ap nth , Syira dah lupe . Then Syira post la satu link lagu ni , lagu Wedding Dress , Syira ckp , kalau suke dekat girl tu , bg die lagu nie .

After that die post lagu tuh balik dekat Syira . Syira pun jadi pelik la knp die post lagu tu dekat Syira balik . Lps tu Syira pun ofl sbb nak balik hostel . Die mintak number phone Syira , then Syira pun bagi . Lps da txt semua , malam tu Syira online balik , kiteorg buad fake relay sbb ex Syira da buang relay kiteorg . Esok nyee Syira balik hostel . Tp time tuh Syira bwk phone , then txt laa dgn die . Die terus terang dgn Syira yg sbnrnye die suke dekat Syira , sbb tuu die post lagu tu . *Ohh okay die sweet . Then we couple :)

Time ni happy sgt-2 dgn die . Omeyy tau mase ni . Buad Syira senyum je .
Dlm mase yg same kiteorg IM , kiteorg WTW jugak :) yg atas ni sbb mase tuu kiteorg tuka dp . Time tu die jd Syira and Syira jd die . Time tuh best gile :) Memang sayang die sgt-2 . Even die kate name artis yg Zarina tuh , Syira jeles ohh . hihi . Betul , Syira tak tipu .


Mase ni Syira tak komen ape-2 sbb kiteorg online same-2 mlm tu . So malu la nak komen , nanti kang Syira pulak yg tersengih-2 . Hihi . *Aku pun sayang kau tahu :') Tapi sejak kebelakangan ni , relay kiteorg tak mcm dulu . Asyik bergaduh je .


Die penah ckp ni kat Syira . Syira terime ap yg die buad sbb Syira sayaaang dekat die . Tapi die betul ke syg Syira ? Syira try nak faham die , tapi tak boleh , sbb Syira tgk perangai die berubah-2 . Kalau betul Syira tak syg die , Syira takkan nangis pasal die :( . Syira terime ap die buad , tp die pernah ke terime ap Syira buad ? Syira bukan nak kebebasan , at least die faham Syira . At least die syg Syira mcm org lain syg coup diorg .

Syira tak pernah nak die blah dri hidup Syira . Tapi die seolah-2 mintak Syira suruh die blah dri hidup Syira . Takkan lah Syira nak suruh org yg Syira syg blah dri hidup Syira ?


Syira pun tak pernah mintak die mati . Even org lain meninggal pun , Syira tak pernah happy tau . Syira syg die , syg sgt-2 . Syira taknak la die mintak bukan-2 , Syira tak suke org tuduh Syira mcm tu . Syira taknak hilang orang yg Syira syg , kalau hilang dimata Syira dah selalu sgt kena mcm tu , tp kalau hilang terus dibumi , Syira mmg boleh jadi gile . Mcm arwah abg Syira tu , sampai skrg Syira tak boleh terime die dah pergi tinggalkan Syira :'( .


Td kan Syira gaduh dgn die . Hm , Syira dah mintak maaf sbb Syira pun pandai sgt marah die . Syira harap kiteorg baik balik mcm dulu . Mcm dekat atas ney , Syira berharap , berharap sgt-2 . Syira dah tak larat nak gaduh-2 dgn die . 

__________________________________________________

Lastly , for him .
Can i say something to you? i just want to say, how much i miss you, how much i need you in here.I know sometimes i often doing sins. Oh no, its not sometimes but always. I know maybe i'm too bad. Oh yeah but i can be good to you if u want. Do you see how much I need you right now ? Why did you make me laugh, when at the end you have to make me cry?I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you.”
First , iloveyou .
Saya sayang awak sangatsangat sayang .
Boley kann awak chenta sayang saya ?

Second , imissyouu .
Saya rendu awak .
Saya ta pena rse rendu sangatsangat at awak .
Boley awak rendu at saya ?

Third , ineedyou .
Saya nakk awak jady milik saya spenuhnyerr .
Boley kankan ?

Lastly , ican’tliveyouu .
Saya tanakk kehilangan awak .
Awak chenta haty saya .
Boley kan jangan tinggal saya sowgsowg ?

sincerely from SYIRA MOY

writtern @4:57 AM

Gooolllll XD
22.12.11

Assalamualaikum semuee ~ Haaa , jwb salam nii , kalau takk Syira babap kang nak tak ? Nanti sakit muntot tuu kang Syira babap . Alhamdulillah hari ni Syira sihat walafiat .
Dear readers , today was my silent day . I felt so lonely . It silent enough without my boyfriend .  A day without him make my life doesnt complete . I miss him bad much . Hurr , dia janji nak meet tadi , tapi dia err . Maybe dia tak ingat kut ? Takpelah , Syira faham . Yelah , lepas ni kan cuma ade one week 2 days je Syira nak meet die , lps ni Syira kene balik asrama . Rindu la nak sembang-2 dgn bie :'( .Tak best la kalau asyik mcm ni . Hurm , sch ? Fight for SPM next year , btw wish me luck and im really-2 appreciate it guys :)
Btw , harini seronok sgt-2 tgk gelagat budak-2 form 3 ambil result PMR . Ade yg happy , ade yg menangis . Takpe dik , PMR untuk penentuan sampai mana usaha kita , SPM tu yg penting . So , study hard and study smart okay adik-2 comel :)
For adik-2 comel yg PMR tahun depan , jgn asyik nak online je , hihi . Nanti bila da nak ambil result mcm abg-2 akak-2 korang , bru korang nak gelabah . Actually yg tak dapat straight A's tu bukannya bodoh , cuma kurang pandai , kurang study , kuat main je :) hihi . Betul kan ? Manusia tak bodoh la comel-2 sekalian , manusia cume kurang pandai , and nak pandai , kene usaha , Tuu yg penting .
Nak tahu tak readers ? Syira jumpe 3 orang form2 yang sporting tau :) Yang sorang tuh da jd adik angkat Syira . Name die Asnawi . Fb die Asnawi Fs . Haa , die ni baik tau . Hihi , die ni pun stay ipoh . Nanti ada masa kita hang okay dik :)
Second , name die Ajad . Fb die Azhad Izhar . Die ni peramah :) Baik lg , Hihi . Die ni tegur jugak la dekat Syira kalau Syira online . Ajad ni mmg budak yg sporting lah . Syira ingatkan sombong tapi tak . Die kate Syira selalu ceria , sbb Syira selalu buad " :) " . Haha Ajad , sis mmg suke buad mcm ni la , sis suka senyum . Even sis tgh sedih ke , menangis ke , sis selalu senyum :)
Lastly , budak omeyy yg sporting , name die Firdaus . Fb die Firdaus Story . For the first time , i thought die ni sebaye tau , haha but rupe-2 nye die form2 . Haha , yg die nieee , sumpahh mmg sporting . Haha . Suke sgt pggl Syira makcik . Hish , tue sgt ke Syira ni . Haha . Tak sangke la pulak kalau Syira ni nampak tue pulak kan ? Hihi . Btw , tak lupe juge dekat adik kesayangan Syira , name die Amadd . Fb die Amadd Walon . Handsomee . Woot woot . Syira syg adik omey Syira ni tau . Die jadi adik angkat Syira since die Form1 and now die dah form3 . Hihi result die ? Die tak bgtahu lg . Takpe , Syira tahu adik Syira nie pandai tapi malas nak belajar je :P . Hihi jgn marah ye adik omey :) Fyi , Amadd ni ada twins tau . Muke die ada iras-2 cousin Syira , name die Izzudin , kami panggil Judin je :) Seriously , ada iras ohh . Hihi . Okay lah readers , thanks sudi bace . Syira nak pergi sidai kain jap . Hihi . Bye , muahmuah pipi kiri , pipi kanan >.<

writtern @8:19 PM

Hari tak selalunye indah kan ?
21.12.11

Hi readers , sihat ? Nah muahmuah sikit pipi kiri , pipi kanan . Aww .
Syira bru je lepas mandi , wangi lagi nih , hihi . Korang dah mandii ? Yang belum mandi tuh , pegi la mandi , mucux laa , hoho . Hari ni ta meet omey Syira pun , hish sedih sedih sedihh sgtttttt ~ Hihi gedik pulak Syira nih . Lps ni Syira mane boleh keluar malam dah :( Hish lagi sedih sedih . Haha . Rindu la dekat omey Syira , hihi . Cuti lagi due minggu jee , Syira cume nak jumpe omey Syira tuh tiap-2 hari , tapi ken , rasenye ta boleh :(
Hm . Okay lah , babaii , kite jumpe kat fb okay :)

writtern @8:05 PM

17.12.11

Heee tak break punnn , Hoho . Alhamdulillah , okayy aku tak boleh nak menafikan yg aku tak syg die kan ? Haha . Bie omeyy bie omeyy , ileecchwweeewww , muahmuah bnyk pipi kiri , pipi kanan XD

writtern @9:50 PM

--'
16.12.11

Aku taknak break ! Aku taknak . :'(
Aku syg kau , knp kau ckp aku ta syg kau ? Hm .
Aku perlukan kau , knp kau kate aku ta perlukan kau ? Hm .
Aku rinduu kau tahuu , tp takp , aku tahu kau takkan pcye kan ? Takpe .
Salam .

writtern @3:58 PM

-__________-
11.12.11

Omg omg omg , alamaakkk -.-' cuti sch da nak habis lahh , aku malas nak balik laa kat sch tuu -.-' dah lah sch tuu mendap . haih . takpe takpe , tak kesah lah , lagi sthun jee kan ? erkk -.-' setahun pun , tahun dpn kn SPM . mak da kate , next year mana boleyyy kluaa rumaa , so jwb nyee , kalau balik dri asrama , kene studyy jelaa for spm . Haih , takpe takpe , untuk mase depan kan ? haha . takan lps spm nak duk uma jee , serupe ta pyh sch kan ? pas tuh buad penadd jee bljr elektrik segala . haha .
Btw , hari ap ehh ? aku pegi tgk ombak rindu tau . nee haa nak ckp , haha . mak aku yg bwk laa , sampai due kali die tgk , harituu die tgk dgn bpk aku , kali nee dgn aku and adek aku farah . Mase part yg sedih tuh , mak aku nangis doe , hahaha . biaselahh , feeling hbis lah tuu ken ? tp tp tp , tak disangke-2 , adek aku pun nangis jugak lah . Haha . lawak doe . nasib lee baik diorg ta bnjir kan parade tuh , wakaka . 22hb ad muvie best , tgk jum ? :)

writtern @2:10 AM